­ ISPIT | Kültür Portalı

Ispıt - Bartın

Ispıt Malzemeleri Nelerdir? 

  • 1 kg ıspıt
  • 0.5 kg pırasa
  • 250 g yumurta
  • 100 g zeytinyağı
  • 20 g sarımsak
  • 5 g karabiber
  • 5 g pul biber
  • 5 g tuz
  • 5 g karabiber

Ispıt Nasıl Yapılır?

Ispıtları yıkayınız, temizleyiniz, haşlayınız ve suyıınu süzünüz. Zeytinyağında sarımsak ve pırasayı kavurunuz. Üzerine haşlanan ıspıtları ilave ediniz. Tuz, pul biber ve karabiber ekleyiniz. Çırpılmış yumurtayı ıspıtın üzerine dökünüz. Piştikten sonra ocaktan alınız ve servis ediniz. 

Kaynak: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

 

Görüntülenme Sayısı : 250    Eklenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Ağustos 2019 Salı