­ ISPIT | Kültür Portalı

Ispıt - Bartın

Ispıt Malzemeleri Nelerdir? 

  • 1 kg ıspıt
  • 0.5 kg pırasa
  • 250 g yumurta
  • 100 g zeytinyağı
  • 20 g sarımsak
  • 5 g karabiber
  • 5 g pul biber
  • 5 g tuz
  • 5 g karabiber

Ispıt Nasıl Yapılır?

Ispıtları yıkayınız, temizleyiniz, haşlayınız ve suyıınu süzünüz. Zeytinyağında sarımsak ve pırasayı kavurunuz. Üzerine haşlanan ıspıtları ilave ediniz. Tuz, pul biber ve karabiber ekleyiniz. Çırpılmış yumurtayı ıspıtın üzerine dökünüz. Piştikten sonra ocaktan alınız ve servis ediniz. 

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 904    Eklenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi