­ ARAKA | Kültür Portalı

Araka - Bartın

Arakaya "Kabuklu Bezelye Yemeği" de denilmektedir.

Araka Malzemeleri Nelerdir? 

  • 500 gr. Araka (Kabuklu Bezelye)
  • 2 Kuru Soğan Küp Küp Doğranmış
  • 1 Adet Taze Kırmızı Biber Doğranmış
  • 2 adet Küçük Havuç Yuvarlak Dilimlenmiş
  • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • Yarım Kahve Fincanı Ayçiçek Yağı
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 2,5 su Bardağı Su

Araka Nasıl Yapılır?

Arakaların kılçıklarını ayıklayınız. Tencereye sıvı yağ koyarak soğan, havuç ve kırmızı biberi kavurunuz. Salça ilave edip kavrulma işlemine devam ediniz. Bezelyeleri ekleyip suyu koyunuz. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri alınız. Tuz ekleyiniz. 15 dakika sonra ocaktan alınıp servis edebilirsiniz.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5691    Eklenme Tarihi : 13 Mayıs 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi