­ KALBURABASTI | Kültür Portalı

Kalburabastı - Aydın

3 Su Bardağı Un 1 Yumurta 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Su Bardağı Ceviz 1 Paket Kabartma Tozu 200 Gram Margarin Şerbeti İçin: 1 Dilim Limon 2,5 Su Bardağı Toz Şeker 2,5 Su Bardağı Su Hazırlanışı: Margarin, yumurta ve yoğurdu kabın içinde elimizle ezip karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları kopartıp yuvarlıyoruz. Kalbur kalıbında elimizle bastırıyoruz. Ortasına ceviz yerleştirip kenarlarını birleştiriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizdikten sonra önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu 10 dakika kadar pişirip soğumasını bekliyoruz. Fırından çıkarttıktan sonra tatlımıza soğuk şerbeti döküyoruz ve şerbetini emdikten sonra servis edebiliriz. Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 1203    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2017 Çarşamba