­ PALAMUT SALATASI | Kültür Portalı

Palamut Salatası - Antalya

• 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı kırmızıbiber (tatlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Palamut Salatası Nasıl Yapılır

1. Bütün palamutu ayıklamadan folyo kağıdına sarınız ve önceden 180° ısıtılmış fırına veriniz. Yaklaşık 60 – 75 dakika, kolayca bıçak saplanıncaya kadar pişiriniz ve soğutunuz.
  2. Pişmiş palamutun önce karın içini sıyırarak alınız; kafasını ve kuyruğunu kesip atınız. Kılçıklarını, siyah etlerini ve derisini temizleyiniz. Beyaz etlerini lokmalık ufalayarak çukur bir kaba koyunuz.
  3. Palamut etleri üzerine, piyaz şeklinde ve çok ince kıyılmış soğanları, ince kıyım maydanozları ve tuzu koyup harmanlayınız.
  4. Bir kase içinde zeytinyağını, kırmızı toz biberi ve limon suyunu çırpınız. Balıkların üzerine gezdiriniz. Karıştırdıktan sonra salatayı servis tabağına aktarıp sofraya veriniz.

Kaynak: “Palamut Salatası”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 37.

Görüntülenme Sayısı : 2692    Eklenme Tarihi : 21 Mayıs 2021 Cuma    Güncellenme Tarihi : 01 Şubat 2022 Salı