­ GAZETE BAKLAVASI | Kültür Portalı

Gazete Baklavası - Ankara

MALZEMELER 1 adet yumurta 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı yoğurt Yarım limon suyu Alabildiği kadar un 500 gram buğday nişastası 350 gram ceviz içi 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su 4-5 damla limon suyu 250 gram tereyağı 250 mililitre zeytinyağı Tuz YAPILIŞI Yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ, limon suyu, bir çimdik tuz ve un yoğrularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp 3 beze elde edilir. Yaklaşık 20 dakika dinlendirilir. Dinlenmiş bezeler nişasta ile tek tek açılıp şekil verilerek ve ceviz konularak bitirilir. Tepsiye dizilir. Tereyağı ve zeytinyağı karışımı kızgın bir şekilde üzerine dökülür. 160 derecede altı üstü kızarana dek pişirilir. Önceden yapılmış şerbet soğuk olarak ılık baklavaya dökülür. Şerbet: 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su harlı ateşte konulur. Kaynayınca 4-5 damla limon suyu eklenir. 15 dakika kaynatılıp hazır hale getirilir. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Tatlılar

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1089    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Temmuz 2017 Çarşamba