­ BAYRAM ÇÖREĞİ | Kültür Portalı

Bayram Çöreği - Ankara

• Çörek otu
  • Sıvı yağ
  • Ilık su

İçi için:

Ispanak, haşlanmış patates, kavrulmuş kıyma, peynir, ısırgan, ceviz içi,rendelenip yağda öldürülmüş turp vb. olabilir.

Bayram Çöreği Nasıl Yapılır

Un, su, maya ve tuz ile hamur yoğrulur, iki saat ılık ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalı hamurdan her biri bir ekmek büyüklüğünde pazılar alınır, unlanmış sofra bezi üzerine konur. Tabla üzerinde 1-2 cm. kalınlığında elle açılır ve sıvı yağla yağlanır, içine istenilen malzeme konur. Bu 3 kez tekrarlanır, hamur rulo yapılır, tekrar bir yumruk büyüklüğünde kesilir. Her bir hamur elle yuvarlak şekle getirilir, üzerine yumurta sürülür ve çatalla şekil verilir, çörek otu serpilir, odun fırınında pişirilir.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)