­ BAYRAM ÇÖREĞİ | Kültür Portalı

Bayram Çöreği - Ankara

MALZEMELER 4 kilogram un 1 avuç hamur mayası Çörek otu Sıvı yağ Aldığı kadar ılık su Tuz İçi: Ispanak, haşlanmış patates, kavrulmuş kıyma, peynir, ısırgan, ceviz içi rendelenip yağda öldürülmüş turp vb. olabilir. YAPILIŞI Un, su, maya ve tuz ile hamur yoğrulur, iki saat ılık ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalı hamurdan her biri bir ekmek büyüklüğünde pazılar alınır, unlanmış sofra bezi üzerine konur. Tabla üzerinde 1-2 cm. kalınlığında elle açılır ve sıvı yağla yağlanır, içine istenilen malzeme konur. Bu 3 kez tekrarlanır, hamur rulo yapılır, tekrar bir yumruk büyüklüğünde kesilir. Her bir hamur elle yuvarlak şekle getirilir, üzerine yumurta sürülür ve çatalla şekil verilir, çörek otu serpilir, odun fırınında pişirilir. Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1624    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 20 Temmuz 2017 Perşembe