­ EĞEY DOLMASI | Kültür Portalı

Eğey Dolması - Karaman

Eğey Dolması Tarifi

Eğey Dolması İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

  • 1 adet koyun veya keçinin göğüs veya karın boşluğu,   
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü,
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı,
  • 2 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 paket margarin,
  • 1 çorba kaşığı salça.

Eğey Dolması Nasıl Yapılır?

Ön eğey karın boşluğu arası açılarak içi hafif tuzlanır. İki bardak pirinç yıkanıp yarım paket margarinde çevrilerek, içine üzüm, fıstık, tuz, karabiber ilave edilir. İki bardak suda pişirilir. Açtığımız eğeyin arasına pişirilmiş olan pirinç doldurulur. Eğey dikilerek kapatılır. Ayrıca tepside yarım paket margarin eritilerek içine bir kaşık salça ilave edilir ve hazırlanan eğey arkalı önlü olarak kızartılır. Kızartılan eğey düdüklü tencerede üzerine su ilave edilerek pişirilir. Dinlendikten sonra çıkarılıp, kesilerek servis yapılır.

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 1922    Eklenme Tarihi : 14 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2019 Salı