­ AMASYA BORANİSİ | Kültür Portalı

AMASYA BORANİSİ - Amasya

• 6 yumurta •

1 su bardağı süzme yoğurt (katık) •

1 yemek kaşığı kuru nane •

2 diş sarımsak •

1 çay bardağı su

Yoğurt 1 çay bardağı suyla yumuşatılır. Sarımsak ince ince kıyılır. Nane ilave edilir. 4 su bardağı su kaynatılır. İçine tuz, bir çay kaşığı sirke ilave edilir. Yumurtalar tek tek kaynayan suya kırılır kevgirle servis tabağına alınır. Bütün yumurtalar pişirildikten sonra yoğurtlu harç üzerine dökülür. Soğuk servis yapılır.

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Mezeler
Görüntülenme Sayısı : 2508    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi