­

Kültür Portalı ekibi olarak, ülkemizin eşsiz tariflerle dolu zengin mutfağından özenle derlediğimiz lezzetli iftar menülerini beğenilerinize sunuyoruz. Bugünkü menümüz: Düğün Çorbası, Mantarlı Bulgur Pilavı, Ramazan Kebabı, Meneviş Yoğurtlaması, Hurma Baklavası. Afiyet olsun 😊

Düğün Çorbası - Ankara

Düğün Çorbası Malzemeleri nelerdir?

• 2 kg yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • ½ kg yarma
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı nohut (Akşamdan ıslatılmış)

Sosu İçin:

• Tereyağı
  • Nane
  • Kırmızı toz biber

Düğün Çorbası nasıl yapılır?

Bir tencere içine yoğurt, yumurta ve un konularak iyice karıştırılır. İçine yarma, nohut, tuz ilave edilerek tekrar karıştırılıp ocağa alınır. Ocakta bir tahta kaşık ile kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınır. Yarma ve nohut iyice pişene kadar işlem devam eder. Başka bir yerde ise yağda pul biber hafif pembeleştirilip üzerine dökülerek servis yapılır.

Mantarlı Bulgur Pilavı - Aksaray

Mantarlı Bulgur Pilavı Malzemeleri nelerdir?

• 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızıbiber
  • 1- 2 adet yeşilbiber
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 10-12 adet mantar
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 adet et bulyon

Mantarlı Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı ince ince yemeklik doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp kıyın. Mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayın. Tencereye soğanı ve sarımsağı alıp yağları ekleyerek kavurun. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca biberleri ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Mantarları ve domates rendesini ekleyip mantarlar ve domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken domates ve mantarlara bulguru ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Kaynayan suyun içinde bulyonu eritip 4 su bardağı suyu bulgurların üzerine ilave edin. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatın suyunu çeken pilavın kapağını açın. Tencerenin üzerini gazete kağıdı koyup kapağı tekrar kapatın. Servis yapıncaya kadar pilavı demlenmeye bırakın.

Ramazan Kebabı - Afyonkarahisar

Ramazan Kebabı Malzemeleri nelerdir?

• 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 2 adet kebaplık pide
  • 1 demet Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Ramazan Kebabı nasıl yapılır?

Kuşbaşı et, suyunu çekene kadar kavrulur. Üzerini örtecek kadar su konup tuzu ilave edilerek tekrar pişirilir. Diğer tarafta pideler kare şeklinde doğranır. Pideler istenirse arzuya göre fırında ısıtılabilir. Pişen kuşbaşı etin suyu süzülür. Et suyu, pideleri ıslatmak için kullanılır. Islatılan pideler servis tepsisine alınır. Üzerine etler yerleştirilip istenirse bir kepçe et suyu gezdirilir. Yaklaşık 5 dakika kadar fırında dinlendikten sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır.

Meneviş Yoğurtlaması - Denizli

Meneviş Yoğurtlaması Malzemeleri nelerdir?

• 250 gr kurutulmuş meneviş

• 250 gr. taze asma yaprağı

• ½ çay bardağı pilavlık bulgur

• 2 adet pırasa

• 1 bağ dereotu

• Tereyağı

• Pul biber

Meneviş Yoğurtlaması nasıl hazırlanır?

Meneviş ve asma yaprağı ayrı ayrı haşlanır, suları süzülür ve doğranır. Pırasa ve dereotu ince ince doğranır, tereyağında kavrulur. Üzerine bulgur eklenip, kavurmaya devam edilir. Daha sonra meneviş ve asma yaprağı da eklenip biraz daha kavrulur. Kavrulan malzemenin üzerine 3 su bardağı su ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Ayrı bir tavada tereyağı eritilerek, içine pul biber konur ve kızartılarak servis tabağına alınan yemeğin üzerine gezdirilir.sıvı yağda kurutulmuş biber kızartılarak üzeri süslenir. Soğuk olarak servis yapılır.

Hurma Baklavası - Afyonkarahisar

Hurma Baklavası Malzemeleri nelerdir?

• 4 su bardağı un
  • 250 gr. Margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 fincan süt
  • 1 çay bardağı ceviz

Şerbeti için:

• 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Hurma Baklavası nasıl yapılır?

Tavada sıvı yağ kızdırılıp ateşten indirilir. Biraz soğuyunca margarin, kabartma tozu, süt ve un ilave edilerek hamur haline gelinceye kadar karıştırılır. Bu işlem sonucu elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır, içlerine ceviz konur ve kenarları kapatılarak tepsiye dizilir. 200 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar yarım saat pişirilir. Bu arada su ve şeker kaynatılır, içine iki-üç damla limon suyu eklenerek şerbet hazırlanır. Ilımış hurma baklavasının üzerine şerbet ılık olarak dökülür. 1 saat bekledikten sonra servis yapılır.

Sayfamızı aşağıdaki simgelere tıklayarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.