­

Kültür Portalı ekibi olarak, ülkemizin eşsiz tariflerle dolu zengin mutfağından özenle derlediğimiz lezzetli iftar menülerini beğenilerinize sunuyoruz. Bugünkü menümüz: Sebzeli Top Tarhana, Patlıcanlı Et Kapama, Kabune, Semizotu Salatası, Tosmankara. Afiyet olsun 😊

Sebzeli Top Tarhana

Denizli Sebzeli Top Tarhana İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

• Yarım kg top tarhana,
  • 250 gr börülce,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • ½ çay kaşığı karabiber,
  • 2 litre su.

Denizli Sebzeli Top Tarhana Nasıl Yapılır?

Su kaynatılır ve tuzu ilave edilir. Bir gün önceden ıslatılmış top tarhana eklenir. Daha sonra börülce ilave edilir. Börülceler yumuşayınca 2 yemek kaşığı tereyağı ve karabiber ilave edilir ve 2-3 dakika daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır

Patlıcanlı Et Kapama

Patlıcanlı Et Kapama Malzemeleri Nelerdir?

•  400 gr kuzu kuşbaşı et
  •  2 tatlı kaşığı tereyağı
  •  2 adet kuru soğan
  •  7-8 diş sarımsak
  •  2 adet çarliston biber
  •  3 domates
  •  5 patlıcan
  •  1 fincan sıvı yağ

Patlıcanlı Et Kapama Nasıl Yapılır?

Kuzu kuşbaşı etleri yıkayıp süzülür. Orta boy tencerede orta ısılı ateşte 5-6 dakika kavrulur. Kavrulan etin üzerine sıvı yağ ve pirinç tanesi şeklinde doğranmış sarımsak eklenir 10 dakika daha kavrulur. Soğan, yeşil biber, soyulmuş domatesler küp şeklinde doğranır etin üzerine ilave edilir. 10 dakika daha pişirilir. Üzerine 1 bardak su eklenir 10 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır. Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına dörde bölünür. Kızan yağda yumuşayıncaya kadar kızartılıp alınır. Servis tabağına sebzeli et harcı yayılır üzeri kızarmış patlıcanlarla kapatılır.

Kabune

Kabune Malzemeleri Nelerdir?

• 1 Su Bardağı Islatılmış Dolgun Pirinç
  • 1,5 Su Bardağı Et Suyu
  • 1 Adet Tatlı Kuru Soğan
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 1 Kase Haşlanıp Didilmiş Kaburga Eti
  • Karabiber
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı

Kabune Nasıl Hazırlanır?

Tatlı soğan halka halka doğranıp karabiber ve tuz ile ovularak bakır bir kazanın altına konulur. Üzerine haşlanmış nohut ilave edilir. Nohudun üzerine önceden hazırlanan, haşlanmış didilmiş kuzu etleri döşenir. Bunun üzerine önceden ıslatılan dolgun pirinç dökülerek, üzerine et suyu ilave edilir ve yüksek ateşte 15 dakika kadar pişirilir. Suyunu çekmiş ve pişmiş olan pirinci ocaktan indirmeden önce üzerine kızartılan tereyağı dökülür. Daha sonra ocaktan indirilerek dinlendirmeye alınır. Geniş bir servis tepsisine tencere ters çevrilerek boşaltılır. Et ve nohut üste gelecek şekilde karabiber dökülerek servis yapılır.

Semizotu Salatası

Semizotu Salatası Malzemeleri Nelerdir?

• 1 Demet Semizotu
  • 1 Kase Süzme Yoğurt
  • 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Semizotu Salatası Nasıl Yapılır?

Semizotu ayıklanarak iyice yıkanır. Elle küçük parçalara ayrılarak bir kasenin içerisine alınır. Yoğurt, sıvıyağ ve tuz başka bir kabın içinde karıştırılarak, semizotunun üzerine dökülür. Tekrar karıştırıldıktan sonra servis yapılır.

Tosmankara

Tosmankara Malzemeleri Nelerdir?

• 2 Su Bardağı Un
  • 150 gr Tereyağ
  • 1 Su Bardağı Pekmez
  • Bir Su Bardağı Dövülmüş Ceviz

Tosmankara Nasıl Hazırlanır?

Un yağda kavrulur. Pekmez kaynatılarak kavrulan unun üzerine dökülür. İçine dövülmüş ceviz eklenerek karıştırılır. Soğuduktan sonra elle yoğrulup parmaktan kalın rulolar halinde yuvarlanarak servise hazır hale getirilir.

Sayfamızı aşağıdaki simgelere tıklayarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.