­ KEŞKEK ÜSTÜ KAVURMA | Kültür Portalı

KEŞKEK ÜSTÜ KAVURMA - Denizli

MALZEMELER: • ½ kg. kuşbaşı et • 250 gr. nohut • 1 çorba kaşığı salça • ½ kg. buğday • 100 gr. tereyağı HAZIRLANIŞI: Nohut ve buğday bir gün önceden ıslatılır. Et bir tavada kavrulur, içine salça ve tereyağı ilave edilir. Sıcak su ve nohut eklenir ve pişirilir. Ayrı bir tencerede buğday haşlanır. İçine tereyağı konur. Servis tabağına keşkek, ortasına nohutlu etli yemek dökülerek servis yapılır. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Fatma ARMAĞAN Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Görüntülenme Sayısı : 2957    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Temmuz 2017 Çarşamba