­

Kültür Portalı ekibi olarak, ülkemizin eşsiz tariflerle dolu zengin mutfağından özenle derlediğimiz lezzetli iftar menülerini beğenilerinize sunuyoruz. Bugünkü menümüz: Bolu Usulü Patates Çorbası, Patlıcan Çullaması, Bolu Usulü Keşli Cevizli Erişte, Ayva Tatlısı. Afiyet olsun 😊

Bolu Usulü Patates Çorbası ( 6 - 8 Kişilik )

Bolu Usulü Patates Çorbası Malzemeleri Nelerdir? 

  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sıvıyağ,
  • Tuz, su

       Üzeri için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Toz kırmızı biber

Bolu Usulü Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı: Patatesler küp küp doğranır. Tencereye sıvı yağ konur. İnce ince doğranan soğanlar kavrulur, patatesler sotelenir. Sarımsak da eklenir. Pişmeye bırakılır. Diğer tarafta terbiyesi için yoğurt, yumurta ve un biraz su ile çırpılır. Yumuşayan patateslere yavaş yavaş ilave edilir. Tuzu da konur. 5 dakika daha pişirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber dökülür.

Patlıcan Çullaması ( 4 Kişilik )

Patlıcan Çullaması Malzemeleri Nelerdir? 

  • 6 adet iri boy patlıcan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 orta boy soğan
  • Kara biber, kırmızı biber, tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1 adet iri boy dolma biber
  • 2 diş sarımsak

Patlıcan Çullaması Nasıl Yapılır?

Patlıcanlar, dolma biberler ve domatesler ateşte közlenir. Kabukları soyularak ince olarak doğranır. Yarım ay şeklinde kesilen soğanlar, maydanoz ve sarımsak ince ince doğranarak tüm malzemeler karıştırılır. Servis yapılır.

Bolu Usulü Keşli Cevizli Erişte ( 4 Kişilk )

Bolu Usulü Keşli Cevizli Erişte Malzemeleri Nelerdir? 

  • 500 g erişte
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı rendelenmiş keş
  • 2 çorba kaşığı tereyağı 
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • Su

Bolu Usulü Keşli Cevizli Erişte Nasıl Yapılır?

Kaynayan suya erişteler atılarak pişmeye bırakılır. Diğer tarafta tereyağı tavaya alınır. Üzerine kırılmış ceviz ve rendelenmiş keş eklenerek beraber kavrulur. Pişen eriştenin yarısı servis tabağına alınır. Üzerine rendelenmiş keş ve ceviz serpilir. Kalan diğer erişte de üzerine eklenir. En son üzerine kavrulmuş olan keş ve ceviz dökülerek sıcak servis yapılır.

Ayva Tatlısı ( 6 - 8 Kişilik )

Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa, Osmanlı Saray Mutfağı'nın etkisinde kalmıştır. Ayva tatlısı Bursa’da yaygın olarak pişirilen meyveli tatlılar arasındadır.

Ayva Tatlısı Malzemeleri Nelerdir? 

  • 3 orta boy ayva 
  • 3 bardak şeker
  • 200 gr kaymak
  • 200 gr ceviz
  • 4 adet karanfil
  • 3 bardak su

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Büyük ayvalar dört, orta boy ayvalar iki parçaya bölünerek şekerli suda pişirilir, ayvalar sudan çıkarıldıktan sonra tepsiye dizilir ortalarına kaymak konur fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra ayvaların üzerlerine ceviz ve kaymak ilave edilerek servis yapılır.

Sayfamızı aşağıdaki simgelere tıklayarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.