­ SORGUN SALİH PAŞA CAMİSİ | Kültür Portalı

Sorgun Salih Paşa Camisi - Yozgat

Sorgun ilçe merkezinde, Sorgun Çayı kenarında bulunan cami, 1813 yılında Salih Paşa tarafından yaptırılmıştır. Cami, 1955 yılında, batı duvarı dışında orijinal biçimine uygun olarak tamamen yenilenmiştir. Bugünkü cami kesme taştan kare planlı, kubbeli ve iki minareli olarak yapılmıştır. Kare planlı olan caminin duvarları altlı üstlü pencerelerle aydınlatılmıştır. Merkezi kubbe büyük yuvarlak kemerler üzerine pandantiflerin yardımı ile betonarme olarak oturtulmuştur. Cami son onarım sırasında yenilendiğinden, mihrap ve minberi ile birlikte içerisinde dikkati çeken herhangi bir bezeme bulunmamaktadır.

Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşiv -Yozgat Müze Müdürlüğü Arşiv

Yozgat Gezilecek Yerler

Ulaşım karayolu ile yapılmaktadır.
Sorgun Salih Paşa Camisi Sorgun İlçe Merkezi Sorgun/YOZGAT

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12493    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Haziran 2021 Salı