­ BULAK / MENCİLİS MAĞARASI | Kültür Portalı

Bulak / Mencilis Mağarası - Karabük

Karabük  Bulak Köyü sınırları içerisinde yer alan aynı zamanda Safranbolu İlçesi ile sınır olan Bulak (Mencilis) Mağarası'nın girişi, dik kayalar üzerinde olup mağaranın uzunluğu 6.5 kilometredir. Mağaranın 2.5 kilometrelik kısmı haritalanmış olup 380 metrelik kısmında elektrifikasyonu ve yürüyüş parkuru yapılarak turizme açılmıştır.

Yer altı nehirleri, göletler, şelaleler ve ilgi çekici sarkıt ve dikit oluşumları bulunan ayrıca "Doğal Varlık" olarak da tescil edilen mağara, araştırmacıların ve ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Karabük Gezilecek Yerler

Kaynak: Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Mağara
Kültür Turizmi
Safranbolu İlçe merkezine 8,5 kilometre, Bağlar Değirmenbaşı’ndan 5 kilometre uzaklıktadır. Mağaraya özel ve ticari araçlarla ulaşılmaktadır.
Bulak Köyü/Karabük

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 52021    Eklenme Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 26 Ekim 2023 Perşembe