­ BULAK (MENCİLİS) MAĞARASI | Kültür Portalı

Bulak (Mencilis) Mağarası - Karabük

Karabük Merkez Bulak Köyü sınırları içerisinde yer alan aynı zamanda Safranbolu İlçesi ile sınır olan Bulak (Mencilis) Mağarasının grişi, dik kayalar üzerinde olup mağaranın uzunluğu 6.5 km. dir. Mağaranın 2.5 km'lik kısmı harıtalanmış olup 380 metrelik kısmında elektrifikasyonu ve yürüyüş parkuru yapılarak turizme açılmıştır. Halen hidrolojik olarak aktif bir mağaradır. Yer altı nehirleri, göletler, şelaleler ilgi çekici ve olağanüstü güzellikteki sarkıt ve dikit oluşumları bulunan ve "Doğal Varlık" olarak tescil edilen mağara araştırmacıların ve ziyaretcilerin ilgisini çekmektedir.
Mağara
Kültür Turizmi
Safranbolu İlçe merkezine (Çarşı’dan 8,5), Bağlar Değirmenbaşı’ndan 5 km uzaklıktadır. Mağaraya özel ve ticari araçlarla ulaşılmaktadır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10427    Eklenme Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Ekim 2017 Perşembe