­ KIŞLA BİNASI | Kültür Portalı

Kışla Binası - Tunceli

Tunceli ili merkezinde 4304 metrekare alan üzerinde kare şeklinde birbirini tamamlayan dört bloktan oluşan bu yapı Teşrin-i evvel 1937 yılında devlet tarafından askeri kışla binası olarak yaptırılmıştır. Bu bina 1949 yılından beri memur lojmanı olarak kullanılmaktadır. Dikdörtgen şeklinde pencerelere sahip olan binanın kuzey bloku 3 katlı, güney ve batı blokları ise 2 katlıdır. Bloklar dar geçişlerle birbirine bağlı olup, içi ve dışı sıvalı, çatısı ise sac kaplıdır.Bu yapı Erken Cumhuriyet Dönemi yapısı özelliği göstermesi nedeniyle tescil edilmiş ve koruma altına alınmıştır.

Tunceli Gezilecek Yerler

Sivil Mimari