­ AYVAİNİ MAĞARASI | Kültür Portalı

Ayvaini Mağarası - Bursa

Mustafakemalpaşa İlçesi'nin yaklaşık 30 kilometre kuzeybatısında Doğanalan Köyü yakınlarında başlayan mağara 5.5 kilometre sonra Bursa, Ayvaköy civarında sonlanmaktadır. Her iki yönden girişi bulunan mağara, girişlerinin sarp olması nedeniyle turizme kapalı olmakla beraber profesyonel dağcı ve mağaracılar tarafından tercih edilebilir. İçinden geçen Karadonlu Deresi mağara boyunca 60’tan fazla irili ufaklı gölet oluşturmuştur. Her adımda mağarayı süsleyen sarkıtlar, dikitler ve travertenler birer doğa harikasıdır. Doğanalan Köyü, Söğütalan'a yaklaşık 12 kilometre uzaklıktadır. Mağaranın başlangıç kısmına ulaşabilmek için, Doğanalan Köyü'nden kuzeydoğu yönüne giden stabilize yoldan yaklaşık 2 kilometre ilerlemek gerekir.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Mağara
Doğa Turizmi
Bursa'dan Mustafakemalpaşa İlçesi'ne giderken Bursa-Balıkesir yolu kuzeyindeki Doğanalan Köyü civarındadır. Mağaranın Doğanalan Köyü yakınlarındaki başlangıç kısmına Mustafakemalpaşa İlçesi'nden 17 kilometre uzaklıktaki Söğütalan Köyü'nün yolu ile ulaşılır.
Mustafakemalpaşa/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 24095    Eklenme Tarihi : 03 Nisan 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 29 Eylül 2021 Çarşamba