­ TAZE FASULYE DİBLESİ | Kültür Portalı

Taze Fasulye Diblesi - Trabzon

Taze Fasulye Diblesi

Taze Fasulye Diblesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 kg taze fasulye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 baş soğan
  • 2 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

 

Taze Fasulye Diblesi Nasıl Yapılır?

Taze fasulye yıkanır ayıklanır ince ince doğranır. Soğan ve domatesin kabukları soyulur doğranır. Bir düz tencereye soğan, taze fasulye, domates ve ayıklanmış yıkanmış pirinç sırasıyla yerleştirilir. Üzerine tuz, karabiber ilave edilerek 1 bardak su ile orta ısıda pişirilir. Üzerine tavada eritilmiş tereyağı dökülerek servis edilir. 

Kaynak: Trabzon Mutfağı Kitabı

 
Görüntülenme Sayısı : 1301    Eklenme Tarihi : 15 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Mayıs 2019 Pazartesi