­ ESKİ CAMİ | Kültür Portalı

Eski Cami - Tekirdağ

Ertuğrul Mahallesi, Hükümet Caddesi'nde yer almaktadır. İlk yapılan cami tamamen yandıktan sonra Zahire Nazırı Ahmet Ağa tarafından H.1246 (M.1830) yılında tekrar yaptırılmıştır. Cami dikdörtgen planlı olup düz ahşap çatılıdır. Caminin kuzeyinde yer alan taç kapısının önünde iki sütunun taşıdığı sundurma vardır. Caminin ana mekânının üç yanı kadınlar mahfili ile çevrilidir. Pencereleri yuvarlak kemerli olup, pencerelerde demir parmaklıklar vardır. Altıgen mihrabın sağında minber, solunda ise vaaz kürsüsü bulunmaktadır. Caminin minber ve kapı üstündeki motiflerden başka süslemesi yoktur. Caminin kesme taştan inşa edilen minaresi tek şerefelidir. Kitabesinde; "İnnes Salate Kanet Alelmümine Kitaben Mevkuta 1300." yazılıdır.

Kaynak: Tekirdağ Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tekirdağ Kültür Envanteri (2014)

Tekirdağ Gezilecek Yerler

Tekirdağ merkezde bulunan cami, merkeze yürüme mesafesindedir.
Ortacami Mah. Süleymanpaşa /TEKİRDAĞ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11752    Eklenme Tarihi : 07 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Aralık 2019 Cuma