­ MUMBAR | Kültür Portalı

Mumbar - Şırnak

Yemek yapımında kullanılacak malzemeler: Küçükbaş hayvanların baş, ayak ve sakatatları ile pirinç, salça, maydanoz ve baharat Yemeğin Yapılışı: Kafa parçalara bölünür, işkembe ve kalın bağırsaklar içten ve dıştan iyice temizlendikten sonra hafif kaynamış suda ovularak tekrar temizlenir. İşkembe parçacıklara bölünerek küçük torba halinde dikilir. İçine baharatla karıştırılmış pirinç ile doldurulur. Ateşte iyice pişirilir. Servis yapılırken üzerine öğütülmüş sumak serpilir. KAYNAK: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa.
Görüntülenme Sayısı : 1059    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 30 Ekim 2017 Pazartesi