­ İSFENDİYAROĞULLARI TÜRBESİ - CANDAROĞULLARI TÜRBESİ | Kültür Portalı

İsfendiyaroğulları Türbesi - Candaroğulları Türbesi - Sinop

Alâeddin Camisi'nin avlusunda kuzeydoğu köşede bulunan Türbe, Candaroğulları’ndan Celalettin Beyazıt ile oğlu İsfendiyar ve İsfendiyar’ın oğlu İbrahim Bey’ler ile bu aileye mensup zatların kabirlerini ihtiva etmektedir. Yapım kitabesi olmayan türbenin hangi tarihte ve kimin tarafından yaptırıldığı bilinememektedir. Vakfiyesi “İbrahim Bey” diye kayıtlıdır. Türbe; kuzey-güney konumlu, dikdörtgen planlı ve tek kubbeli bir yapıdır. İçindeki sandukalar dönemin Türk taş işleme ve oymacılığının güzel örneklerindendir. Türbenin giriş kapısının üstünde “Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz” ayetleri yazılıdır.

Kaynak: Sinop Valiliği, İl Özel İdaresi (2013), Sinop Tarihi ve Kültür Envanteri, Ankara

Sinop Gezilecek Yerler

Türbe
İnanç Turizmi
Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Sakarya Caddesi Camiikebir Mahallesi Merkez/SİNOP

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11644    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 04 Ağustos 2021 Çarşamba