­ HARKKÖY KANYONU | Kültür Portalı

Harkköy Kanyonu - Sakarya

Taraklı; yüz ölçümünün yüzde 60’ı ormanlarla kaplı; coğrafi yapısıyla, bitki örtüsüyle, tabiat harikası mesire yerleriyle, Tuzla Köyü'nden başlayan Hark kanyonu ve Mağarası, Karagöl Yaylası, Güngörmez Şelalesi, Kemer Köprüsü, Acısu, Hıdırlık Tepesi, Gürleyik Suyu, Belengermesi, Hamza Pınarı, Çile Pınarı, Ak Çeşme ve Çoban Çeşmesiyle görülmeye değer gerçekten şirin bir Anadolu ilçesidir.

Hark Kanyonu girişine 40 metre uzaklıkta bulunan mağaranın içi, 15 metrelik bir şelalenin de kattığı görsel zenginlik ile gerçekten eşsiz güzelliğe sahip doğa harikalarından biridir.  Taraklı, doğa turizmi açısından, eşine az rastlanır yörelerden biridir.

Sakarya Gezilecek Yerler

Kaya Kabartması
Doğa Turizmi
Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Hark -Tuzla Kanyonu: İlçeye 17 kmilometre uzaklıkta ve ilçenin kuzey batısında bulunur.
Taraklı, Harkköy-Tuzla

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 27260    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 18 Şubat 2020 Salı