­ YASON BURNU YARIMADASI | Kültür Portalı

Yason Burnu Yarımadası - Ordu

Perşembe İlçesi'nin 15 kilometre batısında, Çaytepe Köyü sınırları içindedir. 1. derece arkeolojik, 2.derece doğal SİT alanıdır. Doğal güzelliği görülmeye değerdir. Samsun-Ordu karayolu üzerinde deniz kenarında olması, 1869 yılında yapılan kilisenin onarılarak ziyarete açılması ve aslına uygun çevre düzenlemesi ile turizm cazibe merkezi haline getirilmiştir. Karadeniz sahili boyunca üzerinde kilise bulunan tek yarımada burasıdır. Güneşin doğuşu ve batışı yaz aylarında çıplak gözle izlenebilir.

Yarımada üzerinde ve yakın çevresinde sahil boyunca piknik alanları, yeme içme yerleri mevcuttur. Otoparkı vardır. Türk mutfağı ve geleneksel Karadeniz mutfağını bu alanlarda bulmanız mümkündür. Yabancı turistler; özellikle de hıristiyanlar için görülmesi gereken önemli bir mabet olan kilise ve üzerinde bulunduğu yarımada Ordu'nun en çok ilgi çeken yerleri arasındadır.

Kaynak: Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü "Gezi Rehberi"

Ordu Gezilecek Yerler

Antik Kent
Perşembe ilçe merkezine 15, il merkezine 28 kilometre mesafede Çaytepe Köyü sınırları içindedir.
Perşembe ilçe merkezine 15 km mesafede, sahil yolu üzerindedir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 20208    Eklenme Tarihi : 26 Nisan 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 10 Kasım 2021 Çarşamba