­ TAŞBAŞI KÜLTÜR MERKEZİ / ESKİ CEZAEVİ / KİLİSE | Kültür Portalı

Taşbaşı Kültür Merkezi / Eski Cezaevi / Kilise - Ordu

Ordu İl Merkezi Taşbaşı Mahallesi, kentsel SİT alanı içerisindedir. Kilise doğu-batı istikametinde,dikdörtgen tarzında yapılmıştır. Doğuda büyük bir apsis, yanlarda iki küçük apsis bulunmaktadır. Kilisenin ana mekanı iki sıralı üç sütunla üç nefe ayrılmıştır. Kilisenin semardam çatısı, sütunlarla desteklenen kemerlerle taşınmaktadır. Tamamı kesme taştan yapılmış, (kubbe hariç) günümüze kadar ayakta kalabilen, bir bazilika şeklinde yapıdır. 1853 yılında yörede yaşayan Ortodoks Hıristiyanlar tarafından yapılmıştır. 10 Nisan 2000 tarihinden bu yana Kültür Merkezi (çok amaçlı salon) olarak kullanılmaktadır.

Kaynak: Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü "Gezi Rehberi"

Ordu Gezilecek Yerler

Kilise
Ordu Merkez girişinde Kentsel Sit Alanı içerisinde bulunmaktadır.
Ordu Merkez

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7090    Eklenme Tarihi : 04 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2022 Çarşamba