­ ÜZÜM BORANASI | Kültür Portalı

Üzüm Boranası - Niğde

• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Biberiye, karabiber, tuz

Üzüm Boranası Yapılışı:

Bir tencereye kuzu incik etini koyarak, tencerenin kapağı kapatılarak orta ateşte, etler suyunu çekilene kadar, arada bir karıştırarak pişirilir. Etler suyunu çekince tereyağı ve zeytinyağını eklenerek hafifçe kavrulduktan sonra. Haşlanmış nohut ekleyerek karıştırılır. Önceden ısıtılmış su, etlerin ve nohudun üstünü örtecek seviyede ilave edilerek, tuz ve karabiber atılır ve tencere kaynamaya bırakılır, kaynadıktan sonra üzere yarım bardak kuru üzüm eklenerek karıştırılır. Sonra, 2 yemek kaşığı üzüm pekmezini ekleyerek tencerenin kapağı kapatılır, üzümler pişene kadar kısık ateşte pişirilir üzümler piştikten sonra servis yapılır.

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Niğde Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4255    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Nisan 2020 Cuma