­ KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ | Kültür Portalı

Kaymaklı Yeraltı Şehri - Nevşehir

Nevşehir'e 20 kilometre mesafede bulunan Kaymaklı Kasabası'ndadır. 8 katlı olup ilk katı erken dönem tarihlenmektedir. Roma ve Bizans dönemlerinde de diğer alanların oyularak genişletilmesi suretiyle yeraltı şehri haline dönüştürülmüştür. Bugün 4 katı ziyarete açıktır. Tüf kayalara oyulmuş bu yeraltı şehri, bir kitlenin geçici olarak yaşayabilmesi için gerekli barınma şartlarına haizdir. Dar koridorlarla birbirlerine bağlanan oda ve salonlar, şarap depoları, su mahzenleri, mutfak ve erzak depoları, havalandırma bacaları, su kuyuları, kilise ve dışarıdan gelebilecek herhangi bir tehlikeyi önlemek için kapıyı içten kapatan büyük sürgü taşları vardır.

Nevşehir Gezilecek Yerler

Mağara
Doğa-Kültür Turizmi
Havayolu ve Karayolu ile ulaşım imkanı bulunmaktadır.
Kaymaklı /NEVŞEHİR

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8288    Eklenme Tarihi : 10 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Aralık 2021 Cuma