­ BOLU MÜZESİ | Kültür Portalı

Bolu Müzesi - Bolu

Kültür Merkezi binasının giriş katında yer alan müze Arkeoloji salonu ve Etnoğrafya salonu olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Arkeoloji Salonu: Neolitik Dönem, Eski Tunç Çağı, Frig, Urartu, Lidya, Grek eserleri, Roma ve Bizans dönemierine ait mermer, cam, maden ve pişmiş topraktan yapılmış eserler bulunmaktadır. Kronolojik olarak sergilenen bu eserler arasında özellikle Roma dönemine ait olan mermer heykeller, pişmiş toprak ve cam mezar hediyeleri dikkat çekmektedir. Ayrıca arkeoloji salonunda; Grek, Roma, Bizans ve İslami kültürlere ait bronz, gümüş ve altın sikkelerin sergilendiği zengin bir sikke bölümü bulunmaktadır. Sikkeler arasında bulunan Osmanlı Dönemi Defineleri ve Grek Şehir Sikkeleri oldukça çekici eserlerdir.

Etnoğrafya Salonu: 19 ve 20'nci yüzyılın ilk yarısına tarihlenen, yakın geçmişimize ait eserler sergilenmektedir. Bunlar arasında mahalli el sanatlarından olan Mudurnu oyaları, Kıbrısçık giysileri, ziraat aletleri, Bolu’da kına gecesi ve Merkeşler Köyü davul–zurna ekibinin canlandırıldığı bölümler, ziynet eşyaları, anahtar koleksiyonu, dini eserler, silah koleksiyonu ve çeşitli dokumalardan oluşan etnoğrafik eserler bulunmaktadır.

Açık hava müzesi görünümündeki müze bahçesinde de büyük boyutlu taş eserler sergilenmektedir.

Bolu Gezilecek Yerler

Bolu Şehir Merkezi
Karamanlı Mah, Stadyum Cad. Kültür Sitesi - Bolu
+90 (374)-215-39-72
+90 (374)-215-16-91
iktm14@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11541    Eklenme Tarihi : 23 Kasım 2016 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2021 Çarşamba