­ GÜLLÜK | Kültür Portalı

Güllük - Muğla

Milas-Bodrum yolu üzerinden sağa ayrılan 8 kilometrelik yol sizi Güllük’e ulaştırır.  Güllük, Bodrum’un kalabalığından hoşlanmayan tatilciler için yanıbaşında daha sakin bir tatil olanağı sunar.

Milas Belediyesi

Güllük bir liman kasabasıdır. Limandan çevrede çıkarılan boksit madeni ihraç edilmektedir. Bölge, Mandalya Körfezi ve Asin Koyu çevresine yerleşmiş sahil balıkçıları, kahveleri ve lokantaları ile sevimli bir balıkçı köyü özelliğini korumaktadır. Sahilden hemen sonra yükselen tepelere yerleşmiş oteller ve evler bu topografik özellikten dolayı hep deniz görmektedir.

Milas Belediyesi

Kentin kuzeyine kurulu dalyanda ve denizde iyi balık çıkıyor. Lüfer, kefal ve en çok da yılan balığı avlanmaktadır. Sahil lokantalarından birine oturup yılan balığı ziyafeti çekebilirsiniz.

Milas Belediyesi

Çevredeki koyların çoğunda kültür balıkçılığı da yapılmakta, çipura ve levrek yetiştirilmektedir. Güllük’te komşusu Bodrum gibi bölgeye özel tekneler (gulet) yapılan tersaneler vardır.

Kaynak: Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Milas Muğla

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10681    Eklenme Tarihi : 29 Temmuz 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 03 Ocak 2023 Salı