­ KARGI YAYLASI | Kültür Portalı

Kargı Yaylası - Çorum

Kargı Yaylası Çorum Kargı İlçesi'nin kuzeyindeki yüksek dağlık bölgede yer almaktadır. Bu bölgede birbirine bağlantılı; Eğinönü, Aksu, Karandu, Göl, Örencik, Karaboya ve Gökçedoğan yaylaları mevcuttur. Bu yaylalarda, yöre mimarisine uygun yayla evleri bulunmaktadır. Kargı Yaylası, Aksu ve Gökçedoğan göletlerinde yetiştirilen alabalıkları, yöreye özgü bitki örtüsü ve bol su kaynakları ile bir doğa harikası görünümündedir.

Kaynak: Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi -Coğrafyası Tarihi Kültürü ve Edebiyatıyla Çorum

Çorum Gezilecek Yerler

Yayla
Doğa Turizmi
Çorum’a 140 kilometre, Kargı’ya 26 kilometre uzaklıktadır. İstanbul'u Doğu Karadeniz'e bağlayan yol güzergahından 12 kilometre içeride bulunan Kargı İlçesi'nden 8 kilometre kuzeydoğu yönüne gidildiğinde Kargı Yaylası ve ona bağlı olarak Aksu, Çobanlar, Örencik, Göl, Çetni, Doğluca ve diğer yaylalara ulaşmak mümkündür.
Kargı, Çorum

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18016    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2021 Salı