­ BAFA GÖLÜ | Kültür Portalı

Bafa Gölü - Muğla

Bafa Gölü, arkeolojik ve tarihi değerler açısından Türkiye'nin önemli göllerinden biridir. Bölge, tarihi ve doğasıyla turistlerin ve araştırmacıların ilgi gösterdiği bir yerdir.

Milas Belediyesi

Söke ovası 2000 yıl kadar önce denizdi, burada büyük bir körfez vardı. Büyük Menderes ırmağının getirdiği alüvyonlar körfezi doldurdu ve ova haline getirdi. Bugünkü Bafa Gölü denizden bir parça olarak arada kaldı.

Milas Belediyesi

Gölün üzerinde iki ada bulunmaktadır. İkiz adalardan biri aslında tam ada değil, bir kumulla karaya bağlıdır.

Milas Belediyesi

Bafa Gölü’nde kefal, levrek, yılan balığı tutulmaktadır.  Gölde gezmek isterseniz dolmuş usulü motorlara binebilirsiniz. Bu sayede Adalar, Heraklia Antik Kenti’ni de gezilebilirsiniz. Göldeki adalarda manastırlar ve kiliseler kurulmuştur.

Milas Belediyesi

Yediler Manastırı en eskisidir. Gölün çevresi zeytinliklerle çevrilidir. Gölün çevresinde yürüyüşler yapabilir, çevredeki lokantalarda yemek yiyebilirsiniz.

Kaynak: Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Göl
Doğa-Kültür Turizmi
İzmir’den Bodrum’a doğru uzanan yol üzerinde yer alan göl, Bodrum’a 90 km mesafededir. Özel araç veya Milas'tan kalkan belediye otobüsleri ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Milas Muğla

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 90184    Eklenme Tarihi : 29 Temmuz 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 03 Ocak 2023 Salı