­ LATMOS - BEŞPARMAK DAĞLARI | Kültür Portalı

Latmos - Beşparmak Dağları - Aydın

Bizans Dönemi'nde manastırlara çıkmak için kullanılan ve daha önceki çağlarda Beşparmak’ın zirvesindeki (Tekerlek Zirvesi 1.375 metre) hava ve yağmur tanrısının kutsal alanına yapılan ayin yürüyüşlerinde de yüzyıllardır kullanılan bir patika ile 45 dakikalık bir yürüyüşten sonra M.Ö. 7-8 bin yıllara tarihlenen prehistorik kaya resimlerinin bulunduğu bir mağaraya ulaşılır. 45 dakikalık ikinci bir yolculuktan sonra bölgenin birçok Bizans manastırları ve keşiş mağara ve barınaklarının içinde bulunan Yediler Manastırı’na varılır. Günümüzde köylüler zeytinliklerine ulaşmak, çevredeki diğer köylere gitmek için bu patikayı kullanmaktadır.

Kaynak: Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Aydın Gezilecek Yerler

Mağara
Doğa-Kültür Turizmi
Bafa kasabasından anayol terk edilerek, 10 dakikalık otobüs yolculuğundan sonra, Beşparmak Dağları’nın eteğindeki Gölyaka (Bucak) Köyü'ne varılır. Dağa çıkış noktası bu köyden başlamaktadır.
Beşparmak Dağları - Aydın

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 33111    Eklenme Tarihi : 24 Ocak 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 18 Ocak 2021 Pazartesi