­ CEVİZLİ KULAK | Kültür Portalı

CEVİZLİ KULAK - Manisa

Malzemeler: 2 su bardağı un, 250 gr ceviz içi, 200 gr tereyağı, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı salça, 3 çay kaşığı tuz. Yapılışı: Un, yumurta, iki çay kaşığı tuz, yeterince su katılarak kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edilip 2 bezeye ayrılır. Bezeler 50-60 cm çapında açılıp 2x2 cm boyutlarında karelere bölünür. Her kare içi boş olarak başparmak ve işaret parmağı ile iki ucundan tutulup bastırılarak kulak şeklini alacak biçimde katlanır. Tencerede kaynayan 2 litre suyun içerisine bir çay kaşığı tuz, sıvı yağ konur. Kulaklar yavaşça tencereye koyulur ve birbirine yapışmaması için sürekli karıştırılır. 5 dakika pişirilen kulaklar kevgirle süzülerek servis tabağına alınır. Üzerine kızarmış salçalı tereyağı gezdirilir ve çekilmiş ceviz içi serpilip sıcak olarak servis yapılır. Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
Hamur İşi ve Börekler

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 537    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2017 Salı