­ KELOĞLAN KÖFTESİ | Kültür Portalı

Keloğlan Köftesi - Malatya

Keloğlan Köftesi Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kase yarma
  • 1 kase bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Kızartmak için yağ
  • Karabiber

Keloğlan Köftesi Nasıl Yapılır

Yarma ve bulgur tuzu atılmış suyla birlikte yoğrulur. Bir baş soğan ince ince doğranır ve aynı şekilde doğranmış maydanozla birlikte yoğrulan köfteliğe karıştırılır. Beraber biraz daha yoğrulur. Bundan küçük küçük parçalar alınır ve yuvarlaklaştırılır. Köfteler kaynar suda haşlanır ve süzülür. Yumurtaya batırılan kızgın yağda kızartılır. Üzerine karabiber serpilerek servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 2147    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Temmuz 2024 Çarşamba