Hoşmerim - Kütahya
Malzemeler;
- 1,5 kg tuzsuz peynir
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı irmik
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Kabartma tozu
Şurup Malzemeleri
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Büyük bir teflon tencerenin içine peynir ufalanır. Onun içine un, irmik, şeker ve sıvı yağ karıştırılarak normal ateş üzerine konur. Tahta bir kepçe ile helva kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Üzerine bir yumurta ve kabartma tozu ilave edilerek hızlı hızlı karıştırılır. Daha sonra hazırlana hamur tepsiye dökülerek fırında pişirilir.
Şurup Yapımı:
Toz şeker ile su karıştırılarak koyu hale gelinceye kadar kaynatılır.Kaynama işi bitince üzerine birkaç damla limon ilave edilir.(Limon ırvağın şekerlenmesini önlemek içindir.)
Fırından sıcak olarak çıkarılan höşmerimin üzerine daha önce hazırlanan şurup ılık halde dökülür.Daha sonra höşmerim tekrar fırına konur ve bir müddet fırında kaldıktan sonra çıkartılır.Hafif soğuyunca servis yapılır.
Hoşmerim
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5079
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
04 Aralık 2017 Pazartesi