­ HOŞMERİM | Kültür Portalı

Hoşmerim - Kütahya

 

 

Malzemeler; 

  • 1,5 kg tuzsuz peynir
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Kabartma tozu

Şurup Malzemeleri

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Bir  kaç damla limon suyu

Büyük bir teflon tencerenin içine peynir ufalanır. Onun içine un, irmik, şeker ve sıvı yağ karıştırılarak normal ateş üzerine konur. Tahta bir kepçe ile helva kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Üzerine bir yumurta ve kabartma tozu ilave edilerek hızlı hızlı karıştırılır. Daha sonra hazırlana hamur tepsiye dökülerek fırında pişirilir. 

 

Şurup Yapımı:

Toz şeker ile su karıştırılarak koyu hale gelinceye kadar kaynatılır.Kaynama işi bitince üzerine  birkaç damla limon ilave edilir.(Limon ırvağın şekerlenmesini önlemek içindir.)

Fırından sıcak olarak çıkarılan höşmerimin üzerine daha önce hazırlanan şurup ılık halde  dökülür.Daha sonra höşmerim tekrar fırına konur ve bir müddet  fırında kaldıktan sonra çıkartılır.Hafif soğuyunca servis yapılır.

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 923    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 04 Aralık 2017 Pazartesi