­ MAŞUKİYE -KARTEPE | Kültür Portalı

Maşukiye -Kartepe - Kocaeli

Kocaeli’nin yeşil cenneti beldelerinden birisi de Maşukiye’dir. Belde, İstanbul’a 120 kilometre ve İzmit’e 20 kilometre uzaklıktadır. Etrafı yemyeşil, sağlı sollu et-mangal ve alabalık lokantalarıyla dolu bir yoldan geçilerek ulaşılan Maşukiye; elma, ceviz ve kiraz ağaçlarıyla kaplıdır. Maşukiye’nin ismi âşık anlamına gelen mâşuktan gelir.

Maşukiye’den Kartepe yolu takip edildiğinde Alabalık Vadisi’ne ulaşılır. Bu vadinin her iki tarafında balık restoranları bulunmaktadır. Buralarda kuş sesleri ve şelalelerden uzanan su sesi eşliğinde yemek yeme imkanı bulabilirsiniz. Kiremitte alabalık, fırında mantar ve güveçte köy peyniri Maşukiye’nin özel yemekleri arasında yer almaktadır.

Kocaeli Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
Karayolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Maşukiye'ye İstanbul-Ankara otobanı üzerinde Sapanca-Kartepe tabelalerından girip, Kartepe levhalarını takip edip ulaşabilirsiniz. Ayrıca Kocaeli Kent merkezinden Maşukiye'ye halk otobüsleri vardır.
Kartepe Maşukiye.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 69933    Eklenme Tarihi : 15 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 11 Ocak 2021 Pazartesi