­ ORDUZU PINARBAŞI | Kültür Portalı

Orduzu Pınarbaşı - Malatya

Orduzu Pınarbaşı, Malatya merkezinde adı en çok bilinen mesire yeridir. Malatya-Elazığ karayolu üzerinde, merkeze 5 kilometre mesafede, Orduzu Beldesi'ndedir. Kaynak sularının önüne set çekilerek oluşturulan göl ve gölün her iki yamacındaki çam ve diğer ağaçlar çok güzel bir manzara ortaya çıkarmaktadır. Malatyalılar ve Malatya’daki misafirler, her mevsim bir başka güzel olan mesire yerine özellikle yaz aylarında büyük ilgi gösterirler. Orduzu Pınarbaşı’nda arzu ederseniz seyrine doyum olmayan manzara eşliğinde piknik, arzu ederseniz yürüyüş yapar, arzu ederseniz de göl kenarında hizmet veren lokantalarda manzara eşliğinde yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Kaynak: Malatya Valiliği Yayını, Malatya Kent Rehberi, İstanbul 2013, Baskı: Seçil Ofset

Malatya Gezilecek Yerler

Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
MALATYA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 19034    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 01 Haziran 2021 Salı