­ SOĞANLI BEZ BEBEKLERİ | Kültür Portalı

Soğanlı Bez Bebekleri - Kayseri

Soğanlı köyünde ve yetkili satıcılarında temin etmek mümkündür. Kapadokya Bölgesinin giriş kapısı olarak da bilinen Soğanlı Köyü, köyün simgesi haline gelen Soğanlı Bez Bebekleri ile de ünlüdür. Soğanlı Köyünde köylü kadınlarca yapılarak bütün Kapadokya bölgesinde satılan ve Soğanlı Bebeği adı ile ün yapan bu bebekler, köyün en önemli gelir kaynaklarından biridir. Geleneksel biçimde köyün genç kızları ve kadınları tarafından evlerde ev yapımı olarak üretilen Soğanlı Bez Bebekleri yöreye gelen turistlerin yoğun ilgisini çekmiş ve giderek bir bez bebek sektörü oluşmasını sağlamıştır. Soğanlı Köyünde Soğanlı Bebekleri Marka Tescil Belgesini büyütmek için tıklayın birkaç ailenin başlattığı, zamanla turistlerin yoğun ilgi göstermesi üzerine Kayseri Valiliği'nin desteği ile Soğanlı Köyü halkı turizm amaçlı bir kooperatif kurmuş ve turizmden önemli gelir elde etmeye başlamıştır. Soğanlı Köyünü ziyaret ettiğinizde köy meydanında bu bebeklerin yapımını görebilir. ve Soğanlı Köyü Hatırası olarak alabilirsiniz. Soğanlı Bebeklerinin kalitesinde devamlılığın sağlanması ve yöresel değerinin korunması için Kayseri Valiliği ve Dönemin Soğanlı Köyü Muhtarı İsmail Ablak'ın da yoğun emeğiyle Türk Patent Enstitüsü tarafından Marka Tescil Belgesi ile Tescillenmiştir

Görüntülenme Sayısı : 15382    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Ocak 2018 Perşembe