­ ÜZÜM SUYU | Kültür Portalı

Üzüm Suyu - Nevşehir

Üzümün anayurdu Anadolu’dur. Anadolu’da üzüm kültürü Hititlerden beri bilinmektedir. Üzüm daha sonra Frigler, Persler ve Helenistik dönemde de yetiştirilmiştir. Nevşehir bölgesinde tür sayısı az olmakla birlikte üzüm ekim alanları geniştir. Nevşehir bölgesinde üretilen üzümlerin önemli bir bölümü yerel tüketim ve temel besin maddesi olarak kullanılmaktadır. Geri kalanı, meyve suyu olarak değerlendirilmektedir.

Mor ve siyah üzüm yüksek C vitamini içerir. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı dirençli olmanızı sağlar. Potasyum kaynağı da olduğu için hücre yapısını geliştirir, tüm doku ve organlara yardımcı olur. Bir kase siyah üzüm tek başına günlük olarak alınması gereken demirin yüzde 10'unu karşılamaya yeter.

Görüntülenme Sayısı : 3853    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Nisan 2020 Salı