­ SİVAS KÖFTESİ | Kültür Portalı

Sivas Köftesi - Sivas

Sivas köftesini diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özelliği üretiminde kullanılan etin doğal ortamda ve kendine has floraya sahip bölge yaylalarında yonca, fiğ, kekik otu ile beslenerek yetiştirilmiş sığır ve koyun etinden elde edilmiş olmasıdır. Ayrıca üretim tekniği ve ustalık da önemli ölçüde farklılık katmaktadır. Karışım hazırlanırken tuz haricinde salça, sebze, karabiber, iç yağı gibi hiçbir madde kullanılmaz.

Kaynakça: Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1710    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Aralık 2017 Çarşamba