­ ADAM MİCKİEWİCZ MÜZESİ | Kültür Portalı

Adam Mickiewicz Müzesi - İstanbul

Polonyalı şair Adam Mickiewicz’in İstanbul’a geldiğinde yerleştiği ve hayatını kaybedene kadar yaşadığı İstanbul Beyoğlu’ndaki ev, şairin vefatının yüzüncü yıldönümünde müze olarak açılmıştır. Rusya ile yapılan Kırım Savaşı’nda Türk hizmetinde çalışan Polonyalılarla ilişkileri arttırmak ve onları güçlendirmek için İstanbul’a gelen Mickiewicz arkadaşları ile bu evde kalmıştır.

Kırım Savaşı’nda Polonyalıların toplandıkları bir merkez olan evde Polonyalı göçmenler arasında çıkan 1830 yılındaki ayaklanma sonunda İstanbul’a gelen ve Polonezköy’ü kuran Adam Czartoryski, yazar T.T. Jez ile sonradan Müslüman olan Adam Michalowski de yaşamıştır.

Kurtuluş semtindeki çadırlarda bulunan hastaları ziyaret ettiğinde kaptığı sanılan kolera hastalığından ötürü şair Adam Mickiewicz, 1855 yılında evinde hayatını kaybetmiştir. Şairin yaşadığı üç katlı ev, bugün müze olarak Mickiewicz’ın zorluklarla dolu yaşamını günümüze taşımaktadır. Binanın mahzeninde şairin sembolik kabri de bulunmaktadır. Müze, Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ne bağlıdır.

İstanbul Gezilecek Yerler

Serdar Ömer Caddesi, Tatlı Badem Sokak, No: 23 Beyoğlu İstanbul
0 (212) 253 66 98

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11541    Eklenme Tarihi : 16 Aralık 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Eylül 2021 Cuma