­ KURU BİBERLİ MENEMEN | Kültür Portalı

Kuru Biberli Menemen - Isparta

Kuru Biberli Menemen İçin Gerekli Malzemeler: (4-6 Kişilik)         

  • 1 Servis Tabağı Dolusu Kuru Sivri Biber
  • 4 Adet Domates
  • 3 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  • 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • 4 Adet Yumurta
  • Tuz
  • Su

Kuru Biberli Menemen Yapılışı:

Kuru biberler haşlanarak suyu süzülür. Tavaya yağ eklenerek küçük doğranan soğanlar biraz kavrulduktan sonra biberler eklenir ve kavrulur. Soğan ve biberler biraz kavrulduktan sonra üzerine kabuğu soyulmuş domates eklenip kavrulmaya devam edilir. Karışım kavrulduktan sonra içine üç yumurta kırılarak katı veya az pişmiş kıvamda pişirilerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1859    Eklenme Tarihi : 20 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Nisan 2020 Çarşamba