­ KAYGANA | Kültür Portalı

Kaygana - Isparta

MALZEMELER                                                           

10-12 Kişilik – Hazırlama ve Pişirme Süresi: 25 dakika

- 1 Somun Ekmek

- 4 Adet Yumurta

- 3 Su Bardağı Su

- 3 Su Bardağı Toz Şeker

YAPILIŞI

Ekmek düzgün bir şekilde dilimlenir. Çırpılmış yumurtaya batırılarak kızgın yağda her iki tarafı da pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızartılmış yumurtalı ekmekler bir tepsiye dizilir. Su ve şeker kaynatılarak hazırlanan koyu kıvamdaki şerbet soğuduktan sonra ekmeklerin üzerine dökülür. İsteğe göre üzerine ceviz serpilebilir. Tatlı olarak yenilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 649    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 30 Temmuz 2018 Pazartesi