­ LAVANTA BİTKİSİ VE LAVANTA BAZLI ÜRÜNLER | Kültür Portalı

Lavanta Bitkisi ve Lavanta Bazlı Ürünler - Isparta

Kuyucak Köyü'nde yetiştirilen lavanta, Türkiye üretiminin %90'ını oluşturmaktadır. Üreticisinin yaş veya hasattan sonra kurutarak satışa sunduğu lavanta çiçekleri, fabrikalarda işlenip krem, sabun, yağ, kolonya gibi ürünlere dönüşerek tüketicilereulaşmaktadır.

Lavanta bitkisi ve lavanta bazlı ürünler, sinirleri yatıştırmak, uyku bozukluklarını tedavi etmek, romatizma ve kas ağrılarını hafifletmek, akne tedavisi, saç köklerini güçlendirmek, ev ve giysilerden zararlı böcekleri uzak tutmak, güzel koku sağlamak gibi faklı kullanım alanlarına sahiptir. Ayrıca lavanta çayının güzel kokusu ve sakinleştirici etkisi de vardır.

Kaynak:Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Hediyelik Eşya
Görüntülenme Sayısı : 974    Eklenme Tarihi : 10 Haziran 2022 Cuma    Güncellenme Tarihi : 15 Haziran 2022 Çarşamba