­ TYNADA HARABESİ | Kültür Portalı

Tynada Harabesi - Isparta

Sivri tepe eteklerinde kurulan şehir, Karağı ve Koçular Köyü sınırları içerisine kadar uzanmaktadır. Şehrin tapınak ve bina kalıntılarından Hellenistik döneme ait olduğu anlaşılmaktadır. Kentte dikkati çeken kalıntılar tapınak ve bina kalıntıları, yuvarlak yapı kalıntısı, yazıtlar, mezar taşları, sivri tepesinin güney yüzeyinde bulunan kaya mezarıdır. Ayrıca yüzeyde bol miktarda çatı kiremitleri, küp, çömlek, testicik kırıklarının varlığı da gözlenmiştir.

Isparta Gezilecek Yerler

Harabe
Kültür Turizmi
Tynada Antik Kenti, Isparta Aksu İlçesi'nin 8 kilometre doğusunda Terziler Köyü'nde çevreye hakim olan Sivri Tepesi eteklerinde yer alır. Antik kente Terziler Köyü'nden stabilize yol olup, ulaşımı güçtür. Koçular Karaboğazı Mevkii’nden 1 kilometrelik bir tırmanışla şehre daha çabuk ulaşılabilir.
Aksu / Isparta

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6745    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Aralık 2021 Pazartesi