­ KUŞBURNU ÇAYI, KUŞBURNU MARMELADI VE KUŞBURNU SUYU | Kültür Portalı

Kuşburnu Çayı, Kuşburnu Marmeladı ve Kuşburnu Suyu - Gümüşhane

Ülkemizde en fazla Gümüşhane’de yetişen kuşburnu bitkisi, halk arasında Yabangülü, Şillan, Deligül, Gülburnu, Gülelması olarak da bilinmektedir.

C vitamini açısından oldukça zengin olan kuşburnu bitkisi, kış aylarında özellikle grip ve nezle gibi birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi vardır.

Gümüşhane’nin önemli sembollerinden biri olan kuşburnu bitkisinden, kuşburnu suyunun yanı sıra çay, reçel ve marmelat üretimi de yapılmaktadır.

Her yıl Gümüşhane’de adına festival de düzenlenen kuşburnu bitkisi, bölgenin tanıtımına katkı sağlamaktadır.

Bitkinin üretimi bölge ekonomisi için istihdam oluştururken, ihracatı ise ülke ekonomisine ayrıca katma değer sağlamaktadır.

Görüntülenme Sayısı : 6134    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 17 Haziran 2020 Çarşamba