­ KUŞBURNU ÇAYI, KUŞBURNU MARMELADI VE KUŞBURNU SUYU | Kültür Portalı

Kuşburnu Çayı, Kuşburnu Marmeladı ve Kuşburnu Suyu - Gümüşhane

Kuşburnu Bitkisi Gümüşhane’de yetişen kuşburnu bitkisi, C vitamini açısından oldukça zengindir. İçerdiği vitaminler nedeniyle kış aylarında bilhassa grip ve nezle gibi birçok hastalığa karşı koruyucu olan kuşburnu bitkisi vitamin deposudur. Kuşburnu bitkisinin ilimizde organik üretimle kuşburnu çayı, kuşburnu marmelâdı ve kuşburnu suyu imalatı yapılmaktadır. Kuşburnu bitkisi ilimiz ve bölgemize ekonomik olarak katkı sağlayarak istihdam oluşturmaktadır. Ürünün Gümüşhane’den yapılan ihracat miktarı önemli bir yer tutmakta, ülke ekonomisine katma değer yaratmaktadır. Ayrıca Gümüşhane’nin tanıtımına da katkı sağlamaktadır.
Görüntülenme Sayısı : 3206    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 09 Kasım 2017 Perşembe