­ ÇAY | Kültür Portalı

Çay - Artvin

Ülkemizde Rize ve Trabzon’dan sonra çay üretiminde önemli bir yere sahip olan Artvin’de, ortalama 100 bin tonluk çay üretimi gerçekleştirilir. Kentte 90 bin dönümlük arazide çay üretimi yapılır. Bunun parasal getirisinin ise yaklaşık 90 milyon lira olduğu tahmin edilmektedir. Bölgede, iklim şartlarının uygun olduğu zamanlar da yılda üç – dört kez çay hasadı yapılır. Artvin’de 5’i kamu, 3’ü ise özel olmak üzere 8 çay fabrikası olduğunu ve toplanan çayların buralarda işlendiğini bilinmektedir. Daha ayrıntılı bilgilere Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden bulaşılabilir.