Pezik (Pazı) Mıhlaması - Giresun
Pezik (pazı) Mıhlaması Malzemeleri Nelerdir
- 1 bağ pezik (pazı)
- 3 adet soğan
- 4 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 fincan sıvı yağ
- Karabiber, tuz
Pezik (pazı) Mıhlaması Nasıl Yapılır
Pezik yıkanıp, ayıklandıktan sonra doğranarak, haşlanır ve süzülür. İnce doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Buna haşlanmış pezik eklenerek karıştırılır. Tuzu ve karabiberi atılır. Üzerine yumurtalar kırılır. Pişene kadar hafif ateşte tutulur.
Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008
Sebze ve Ot Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2444
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
16 Şubat 2023 Perşembe