­ GALDİRİK DİBLESİ | Kültür Portalı

Galdirik Diblesi - Giresun

Malzemeler:

1 demet galdirik, 1 su bardağı pirinç, 2 adet soğan, tuz, pulbiber ve tereyağ

Hazırlanışı: Galdirikler bol suda yıkandıktan sonra doğranır. Kaynayan suyun içine atılarak haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülerek bir tencereye alınır. Galdiriklerin üzerine pirinç ve kıyılmış soğan ilave edilir. Orta hararetli ateşte 8-10 dakika pişirilir ve tuzu eklenir. Ayrı bir kapta eritilen tereyağ üzerine dökülür. Kısık ateşte 2-3 dk. demlendirilerek üzerine pul biber serpilip, sıcak olarak servis yapılır.

Not:İsteğe göre içerisine değişik sebzelerde ilave edilebilir.

Afiyet Olsun..

KAYNAK: Giresun Valiliğii İlKültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1777    Eklenme Tarihi : 12 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2018 Çarşamba