­ FINDIKLI KÖFTE | Kültür Portalı

Fındıklı Köfte - Giresun

1/2 kg. kıyma, 2 dilim bayat ekmek içi, 1 adet soğan, 1 çay bardağı çekilmiş fındık, fındık yağı, kimyon, tuz, HAZIRLANIŞI: iki kez çekilmiş kıyma ve ekmek içi karıştırılır. Çok ince kıyılan soğan, çekilmiş fındık, kimyon ve tuz ilave edilerek iyice yoğurulur.kızdırılmış fındık yağındafındık büyüklüğünde hazırlanır, kızartılır. Sıcak servis edilir. Afiyet Olsun.. Kaynak: Giresun Valiliği Kültür Yayını, Giresun Yemekleri, Ağustos 2008

Görüntülenme Sayısı : 1112    Eklenme Tarihi : 12 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Ekim 2017 Pazartesi