­ SİS DAĞI YAYLASI | Kültür Portalı

Sis Dağı Yaylası - Giresun

Giresun Görele ilçesi sahiline 40 kilometre mesafede bulunan Sis Dağı Yaylası, Giresun ve Trabzon il sınırlarının kesişme alanında yer almaktadır. 2.182 metre yüksekliğindeki Ali Meydan (Sis) Dağı üzerinde oldukça geniş bir alan kaplayan yaylada, temmuz başına kadar kar yerde kalır ve ilgi çekici enstantaneler oluşturur.

2011 yılında Turizm Merkezi ilan edilmiştir. Pek çok açıdan muhteşem bir doğal güzellik sağlayan sarı ve mor çiçekleri ile öne çıkan Sis Dağı Yaylası, Temmuz aylarında farklı şenliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Giresun Gezilecek Yerler

Yayla
Yayla Turizmi
Giresun Görele İlçesi'nde bulunmaktadır. Ulaşım sorunu bulunmamakta olup, il merkezine olan uzaklığı 93 kilometredir.
Sisdağı Yaylası Görele/ Giresun

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 31356    Eklenme Tarihi : 27 Ağustos 2021 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Eylül 2021 Pazartesi