­ YAŞAR DOĞU MÜZE EVİ | Kültür Portalı

Yaşar Doğu Müze Evi - Samsun

Milli Güreşçi Yaşar Doğu’nun Emirli Mahallesi'nde yaşadığı ev restorasyon çalışmaları sonrasında müze olarak turizme kazandırılmıştır. Dünya ve olimpiyat şampiyonu Yaşar Doğu'ya ait kişisel eşyaların görülebileceği müze, Yaşar Doğu'nun hatırasını taçlandırmak ve yeni nesillere ilham vermek amacıyla tasarlanmıştır.

Müzenin yanında yine Emirli Mahallesi'nde güreş alanı yapılmış olup her yıl geleneksel olarak güreş turnuvaları düzenlenmektedir. Yaşar Doğu Müze Evi ve Güreş Alanı 2017 yılında şampiyonun anısına organize edilen bir güreş müsabakası ile hizmete açılmıştır.

Kaynak: Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Samsun Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
Samsun Ankara yolunun 35'inci kilometresinde konuşlu Kavak İlçesi'nin merkez mahallerinden birinde yer almaktadır.
Yaşar Doğu Mah. Bölge Parkı 101. Sok. No:15 Kavak/SAMSUN

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4051    Eklenme Tarihi : 31 Mayıs 2019 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2022 Çarşamba